Gruvor

Start 5 Segment 5 Gruvor

Beprövad och innovativ fläktteknik speciellt designad för gruvdrift.

FläktComp Sweden tillhandahåller ett komplett fläktprogram för krävande applikationer inom gruvventilation och gruvdrift.
Vårt fokus är alltid på låga driftskostnader, stabil prestanda – även under tuffa förhållanden, lång livslängd och låg ljudnivå.
Vi erbjuder kundspecifika fläktar för gruvventilation och har möjlighet att anpassa fläktarna efter just era behov.

Gruvventilation och fläktar för underjord

Fläktarnas utveckling drivs framåt av gruvindustrins utmaningar och vi levererar alltid fläktar som presterar.
Våra partners tillverkar högpresterande axial- och centrifugalfläktar. Dessa kännetecknas av hög verkningsgrad och av enkel, robust och underhållsvänlig design. Fläktarna tillverkas av en mängd olika material, allt från konstruktionsstål till syrafast stål, Hardox®, COR-TEN®, titan eller övriga speciella lösningar som gummibeläggningar för att klara speciella frätande atmosfärer.
Vi ytbehandlar våra fläktar enligt en mängd olika standarder och efter era önskemål, vilket innebär att de håller över tid, även i tuffa gruvmiljöer.

 

Fläktar som håller vad de lovar.

Top-down vy på gruvdrift med en traktor

Tillsammans med våra systerbolag så har vi levererat fläktar till applikationer inom gruvdrift världen över. Det betyder att vi har kompetensen och kunskapen för att hjälpa er med just er applikation.

Vi levererar fläktar i både axial- och radialfläktsutförande, det som styr valet av fläkt är applikationen, placering och en mängd övriga krav.
Fläktar för gruvventilation och gruvdrift är inte alltid den enklaste miljön att verka i och det är därför vi alltid har stort fokus  på robusta lösningar som
håller över tid.
Även i tuffa, fuktiga eller ATEX-klassade gruvmiljöer.
Kontakta oss så hjälper vi er hitta rätt gruvfläkt till era applikationer.

Kontakta oss så hjälper vi dig med dina fläktbehov

FläktComp förstår utmaningarna inom gruvdrift och de krav som ställs på gruvventilation